lauantai 5. heinäkuuta 2014

Kurjenmiekat kukassa

Rakas Puutarhapäiväkirjani, 


Takapihalla loistaa sateen keskellä kirkkaat värit. Metsäkin on kirkkaan vihreä mustikanvarpuineen ja saniaisineen, mutta Kurjenmiekat loistavat väreissään! Ensin suunnittelin vain sinisiä Kurjenmiekkoja, sitten halusin keltaisiakin, jotta sinisen lila väri korostuu. Sitten sain tädiltäni vielä ruskealilasävyisen Kurjenmiekan ja ajattelin sen samaan riviin. Katsotaan kun tosissaan kasvavat, että miltä näyttävät :) Mutta muta ei valu, vaikka märkää onkin, juuret sitoo jo nyt maata!



Rakas Puutarhapäiväkirjani, surukseni myös kirjaan ylös tämän yksilön katkeamisen. Varressa on vaikka kuinka monta nuppua, mutta lapsoset ovat hypänneet metsästä alas hieman väärästä paikasta (tai minun mielestä väärästä paikasta) ja kaksi isoa oksaa "ruskeasta" Kurjenmiekasta on mennyt poikki. Mutta ilokseni se kuitenkin ehti tehdä yhden kukan, eli onpa ainakin juurtunut. On kuitenkin varreltaan huomattavasti lyhyempi kuin keltainen ja sininen. Onkohan muutenkin vai vain myöhäisen istuttamisen vuoksi? 


Ja sunnuntaina vierailin Avoimet Puutarhat- päivän myötä muutamassa puutarhassa. Olivat hienoja ja hauskoja. Itselläni ei ollut kameraa mukana, mutta siskoni nappasi muutaman kuvan. Mieleen päällimmäisenä jäi Kissanruokapurkkipolku ja suuren suuri tammi keskellä puutarhaa Ruosteisia unelmia- Puutarhasta ja Lajien kirjo talvipuutarhankin sisältävästä Timon puutarhasta. Ihanaa oli myös monien tomaattilajien kasvihuone ja monen monta kukkivaa kukkaa Maijan ja Taiston Puutarhassa. Monta ideaa syttyi ja oli ihanaa ihailla muiden monien vuosien työn tuloksia. Siskoni blogissa voit kurkata niihin - Siellä on minustakin sateisen päivän kuva :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti